Direktlänk till inlägg 21 februari 2008

avbokad och bokad resa

Av Johanna - 21 februari 2008 17:00

Nu är det bokat, igen.

Denna gång med Rysslandsresor. Ticketpengarna fick vi tillbaka, dock på grund av ett misstag av försäljaren. Skulle det gått rätt till skulle vi ha fått presentkort tillbaka, men så blev det nu inte. DEt gjorde inget tycker vi, som genast spatserade till Rysslandsresor.

Att boka via en rysk resebyrå är långt mycket bättre än en svensk, iallafall om man vill ha visum.

Att boka med en ryskresebyrå gör att man får voucher, invitationletter och visum på ett ögonblick, ja i allafall inom två veckor.


Att boka via svensk resebyrå på egen hand innebär x antal samtal med ryska ambassaden, x antal samtal med ryska resebyråer som skiter i att vi köpt en resa och inte kan få visum fixat, x antal samtal med hotell i Ryssland som kommer med det ena galnare förslag på hur vi skal lösa detta efter det andra. Exempelvis att kopiera kreditkortets båda sidor inklusive alla siffror och namnteckning, passnummer med foto och sedan maila detta till en adress i stil med ryssland@ryssland .se. Vi vill inte ens tänka tanken vart detta mail skulle ta vägen.

 ´Vidare innebar en bokad resa via Ticket x antal mailkonversationer med diverse ryska resebyråer i Ryssland som kan fixa "allá dokument" om vi betalar x och när vi betalat x behöver vi bara betala x för att få ett annat dokument, som man måste ha!

Och när man frågar om det är allt vi behöver så kommer svaret att , Nej ni måste också ha "detta dokument" om och kanske eventuellt, det beror på, ingen vet någonting och inte vi heller!!!! Hjälp!

Efter allt detta insåg vi så småningom att detta med att skaffa visum på egen hand. Det är omöjligt. När vi hade ägnat ca tre -fyra veckor åt detta insåg vi att vi aldrig skulle få de dokument som behövdes för att ens få ansöka om visum.


Därför spatserade vi till Ticket och avbokade vår resa. Att Ticket säljer resor  med vetskapen om att det praktiskt är ómöjligt att fixa visum på egen hand äro än idag en gåta.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 18 juli 2008 09:29

Av Johanna - 17 juli 2008 14:04

Klockan var ställd på hemska 06.00 för att vi skulle hinna duscha och packa innan kl sju då frukosten öppnade. Fem över sju var vi på plats i den mycket fina restaurangen och kunde se fram emot en stor buffé med bröd, pålägg, olika yoghurts, frukter,...

Av Johanna - 16 juli 2008 14:03

Vi vaknade kl åtta och gick raka vägen ut på terrassen. Utsikten var verkligen magnifik! Vi gick ner för att äta frukost och där mötte kvinnan oss med en ny liten hundvalp i famnen. Vi slog oss ner vid samma bord som under gårdagskvällen och kvinnan ...

Av Johanna - 15 juli 2008 14:02

Eftersom vi inte skulle få någon frukost hos gumman tog vi oss en sovmorgon och ställde klockan på 08.30. Vi vaknade dock innan av att hon matade sin hund och tvättade grönsaker under en kran. Vi slog upp fönstret mot Toscanas vidder och njöt av utsi...

Av Johanna - 14 juli 2008 14:01

Vi vaknade klockan åtta, hörde tuppen som gol, slog upp fönsterluckorna och suckade förnöjt över den vackra utsikten över Toscanas böljande landskap över bergen. Vilken morgonutsikt! Vi konstaterade att det sannerligen inte är var dag man har denna u...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards