Direktlänk till inlägg 8 april 2008

Jag trycker in mitt huvud i luckan

Av Johanna - 8 april 2008 15:30

Anländer till Folksamskontor en minut tolv. Damen i receptionen meddelar torrt att avdelningen för försäkringsintyg har lunchstängt mellan 12-13. Jag undrar om alla går på lunch då och det säger hon att de gör. Naturligtvis. Hon tillägger dock att om jag har tur kanske de inte har stängt luckan ännu. Hon visar åt vilket håll jag ska och jag springer.....


Jag ser på håll hur luckan sakta sakta skjuts igen och väl framme pressar jag in mitt lilla huvud och ropar "HALLÅ". Luckan slutar nu att skjutas igen.....

Kvinnan bakom disken där inne låtstas som om hon inte hör mig, men luckan går ju inte att stänga nu så hon är tvungen att vända sig om mot mig.

Jag meddelar mitt ärende och hon säger naturligtvis att de har lunch. 

Jag meddelar att de har skrivit fel personnummer och att jag inom snar framtid ska resa. Att det först är om ett dygn meddelar jag inte.

Kvinnan suckar högt och tar sig an mig och mina papper i allafall. Hon konstaterar att det är någon annans personnummer som står där under H:s personnummer och att det följdaktligen inte är den person hon har framför sig.

Hon suckar igen och jag undrar om det är jag som gjort fel? Naturligtvis är det inte det.

Hon går iväg och är borta en bra stund, sedan återvänder hon med ett nytt intyg. Jag dubbelkollar att allt är rätt, tackar så hjärtligt för hjälpen och ger mig ut i spöregnet igen.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 18 juli 2008 09:29

Av Johanna - 17 juli 2008 14:04

Klockan var ställd på hemska 06.00 för att vi skulle hinna duscha och packa innan kl sju då frukosten öppnade. Fem över sju var vi på plats i den mycket fina restaurangen och kunde se fram emot en stor buffé med bröd, pålägg, olika yoghurts, frukter,...

Av Johanna - 16 juli 2008 14:03

Vi vaknade kl åtta och gick raka vägen ut på terrassen. Utsikten var verkligen magnifik! Vi gick ner för att äta frukost och där mötte kvinnan oss med en ny liten hundvalp i famnen. Vi slog oss ner vid samma bord som under gårdagskvällen och kvinnan ...

Av Johanna - 15 juli 2008 14:02

Eftersom vi inte skulle få någon frukost hos gumman tog vi oss en sovmorgon och ställde klockan på 08.30. Vi vaknade dock innan av att hon matade sin hund och tvättade grönsaker under en kran. Vi slog upp fönstret mot Toscanas vidder och njöt av utsi...

Av Johanna - 14 juli 2008 14:01

Vi vaknade klockan åtta, hörde tuppen som gol, slog upp fönsterluckorna och suckade förnöjt över den vackra utsikten över Toscanas böljande landskap över bergen. Vilken morgonutsikt! Vi konstaterade att det sannerligen inte är var dag man har denna u...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ påresandefot med Blogkeen
Följ påresandefot med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se