Direktlänk till inlägg 9 april 2008

Framme

Av Johanna - 9 april 2008 21:28

Nu ar vi pa plats!


Efter en liten forsening med planet flot allt fint genom passkontrollen (20 minuters vantan var betydligt mindre an vi raknat med...). Damen i luckan stamplade noggrant med bister min vårt visum, pass och migration card. Migration cardet fick vi fylla i pa planet och dar fick vi information om att det skulle tas med overallt man gick har i rusku.


När vi stod i kön till passkontrollen såg vi på håll EN person med en skylt som det stod WALL på, vilket alltså var felstavat. Vi visste dock om att det skulle stå så eftersom damen på resebyrån ansåg att "det var bast så"...


Damen viftade och halvsprang hit och dit framför köerna och fram till väskbandet för att visa upp sig. Vi följde efter damen som höll skylten högt över huvudet så att vi inte skulle tappa bort henne, trots att vi bara var tva personer.


Var chauffor kunde inte ett ord engelska och det menar vi bokstavligen. Han tittade med oforstaende blick varje gang vi forsokte saga nagot pa engelska, typ hello.  De ca tre milen avverkades pa blott tva timmar genom en makalos trafik. Det stod still, rullade lite grann, stod still, stod still lite till, rullade lite grann o.s.v.  Nagon air condition hade han inte trots en ganska ny och fin bil sa det var nedvevad ruta som gallde. Avgaserna tappte till vara nasor ganska snabbt och vi kan bara tanka oss hur det ar att sitta i dessa koer, med dessa avgaser, varje dag...


Val vid hotellet blev vi barskt informerade om att vi inte kunde checka in direkt utan blev beordrade att sitta ner och vanta i 15 minuter. Ryskan slog med handen i disken och kommenderade: sit, sit, sit. Klockan gick och efter en stund fick vi checka in. Vi bor pa vaning 10 av 28 och rummet ar riktigt fint. Under kvallen har vi atit middag och strosat omkring bland omgivningarna. Vi hittade narmaste tunnelbanestation och utan att behova betala kunde vi titta pa tagen.


Nu laddar vi for en intensiv och handelserik dag i morgon. Nu gar var internettid ut om en minut. Pa aterhorande!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Minken

10 april 2008 11:40

Kul att höra från er! Eftersom de svenska tecknen verkar ha trillat bort under flygresan får ni nya här: å ä ö, Å Ä Ö :-)

Hoppas ni har med er en digitalkamera, så man kan få se efteråt hur det ser ut där borta.

Ha det gott!

Kramar,
Minken

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 18 juli 2008 09:29

Av Johanna - 17 juli 2008 14:04

Klockan var ställd på hemska 06.00 för att vi skulle hinna duscha och packa innan kl sju då frukosten öppnade. Fem över sju var vi på plats i den mycket fina restaurangen och kunde se fram emot en stor buffé med bröd, pålägg, olika yoghurts, frukter,...

Av Johanna - 16 juli 2008 14:03

Vi vaknade kl åtta och gick raka vägen ut på terrassen. Utsikten var verkligen magnifik! Vi gick ner för att äta frukost och där mötte kvinnan oss med en ny liten hundvalp i famnen. Vi slog oss ner vid samma bord som under gårdagskvällen och kvinnan ...

Av Johanna - 15 juli 2008 14:02

Eftersom vi inte skulle få någon frukost hos gumman tog vi oss en sovmorgon och ställde klockan på 08.30. Vi vaknade dock innan av att hon matade sin hund och tvättade grönsaker under en kran. Vi slog upp fönstret mot Toscanas vidder och njöt av utsi...

Av Johanna - 14 juli 2008 14:01

Vi vaknade klockan åtta, hörde tuppen som gol, slog upp fönsterluckorna och suckade förnöjt över den vackra utsikten över Toscanas böljande landskap över bergen. Vilken morgonutsikt! Vi konstaterade att det sannerligen inte är var dag man har denna u...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ påresandefot med Blogkeen
Följ påresandefot med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se