Direktlänk till inlägg 12 april 2008

Annu en dag i solen

Av Johanna - 12 april 2008 22:48

Efter att ha varit ute over tolv timmar igar lyxade vi till det med en sovmorgon till kvart i nio. Efter sedvanlig frukost bestaende av bl a potatisplattar, omelett och livemusik gav vi oss ut igen. Solen sken for tredje dagen i rad och temperaturen var runt 20 grader!


Denna gang styrde vi kosan mot en stor helgmarknad som lag ca tio minuters promenad fran vart hotell. Det gick ett lammeltag fran Metron till marknaden och vi hakade pa. Pa marknaden kunde man kopa allt fran rostiga krigshjalmar, vapen, mobler, tavlor, dockor, varg och bjornskinn (naturligtvis med huvudet kvar) och mat m.m Vi strosade runt och fascinerades av det mesta men var endast intresserade av att kopa en mossa. Till J:s stora gladje fann vi en bedarande palsmossa som passade henne perfekt. Nu klarar hon den allra strangaste vargavinter framover.


Vi at lunch och hamnade i samsprak med tva amerikaner som bott i Moskva ett par ar. De var valdigt trevliga och pratsamma och hade mycket spannande att beratta. Darefter gick vi ut i Izmajlovoparken, en av Eurpoas storsta. Dar letade vi bland annat pa forbonskatedralen som vi tittade in i. Tyvarr hade J ingen sjalett som kvinnorna var tvungna att ha sa vi vagade inte stanna sa lange. Vi tittade ocksa pa kvarvarande delar av tsaren forna gods. Har stod som vanligt ingen information om vad det var vi sag, varken pa engelska eller ryska. Tur att vi har var eminenta guidebok som gor att vi kan rakna ut vad det ar vi ser.


Nar vi trottnat pa den gronskande parken letade vi upp en Mterostation och akte in till Moskvas karna igen. Vi minglade runt bland folket och tittade pa alla enorma byggnader som finns overallt. Tyvarr ar en del av dem tackta av stora feta reklamskyltar for Rolex, Loreal eller andra stora foretag. Vi hamnade pa ett Georgiskt kafe dar vi fikade och pustade ut en stund. Benen borjar kannas mora efter tre heldagar med flera mils spatserande. J drack nagot mystiskt kaffe for efter tva koppar blev hon helt speedad vilket haller i sig annu, ca atta timmar senare...


En iaktagelse vi gjort ar att pa nastan varje restaurang, kafe eller butik star en kostymkladd vakt vid dorren med en walkie talkie, som han forsoker gomma men som later. Vi har aven traffat pa metalldetektorer pa flera platser, bland annat McDonalds, vilket naturligtvis kanns tryggt!


Vi akte sedan tillbaka till hotellet en svang for att frascha till oss lite innan vi ater tog Metron in till centrum. Det var lite annat klientel pa Metron nu an under dagtid. Vi besokte annu en gang Roda Torget, platsen ar sa fascinerande och maktig att vi inte kan lata bli att ga dit varje gang vi ar i narheten. Vi letade sedan pa en restaurang vilket gick battre an pa torsdagskvallen. Det var en rysk restaurang och man fick sjalv peka ut vad man ville ha. Vad vi at vet vi inte exakt men det var ganska gott. Darefter gick till ett intilliggande kafe och at lite dessert. Vi strosade sedan runt i Moskvanatten och kontstaterade att man hittar nya platser hela tiden. Det var mycket folk i rorelse och for att sla hal pa myten om att alla dricker vodka har kan vi meddela att det ar ol som galler for alla.


Trots att det later farligt att aka tunnelbana en lordag natt i Moskva kan vi meddela att det kandes faktiskt tryggt. Vi lyckades dock med bedriften att missa var Metrostation (vilket inte var forsta gangen) sa det blev en liten extratur men nu sitter vi pa grannhotellets internetcafe kl kvart over ett (lokal tid) och nu ar det dags att sova!   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 18 juli 2008 09:29

Av Johanna - 17 juli 2008 14:04

Klockan var ställd på hemska 06.00 för att vi skulle hinna duscha och packa innan kl sju då frukosten öppnade. Fem över sju var vi på plats i den mycket fina restaurangen och kunde se fram emot en stor buffé med bröd, pålägg, olika yoghurts, frukter,...

Av Johanna - 16 juli 2008 14:03

Vi vaknade kl åtta och gick raka vägen ut på terrassen. Utsikten var verkligen magnifik! Vi gick ner för att äta frukost och där mötte kvinnan oss med en ny liten hundvalp i famnen. Vi slog oss ner vid samma bord som under gårdagskvällen och kvinnan ...

Av Johanna - 15 juli 2008 14:02

Eftersom vi inte skulle få någon frukost hos gumman tog vi oss en sovmorgon och ställde klockan på 08.30. Vi vaknade dock innan av att hon matade sin hund och tvättade grönsaker under en kran. Vi slog upp fönstret mot Toscanas vidder och njöt av utsi...

Av Johanna - 14 juli 2008 14:01

Vi vaknade klockan åtta, hörde tuppen som gol, slog upp fönsterluckorna och suckade förnöjt över den vackra utsikten över Toscanas böljande landskap över bergen. Vilken morgonutsikt! Vi konstaterade att det sannerligen inte är var dag man har denna u...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ påresandefot med Blogkeen
Följ påresandefot med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se