Senaste inläggen

Av Johanna - 7 april 2008 21:44

Åh nej! Jag sitter här och bläddrar i alla viktiga papper vi ska ha med oss. Pass, visum, voucher, invitationletter, försäkringspapper, intyg av två slag etc. Mest för att bara kolla att alla papper ligger där det är tänkt att de ska ligga. Och det är DÅ, det är  då jag inser att det står FEL personnummer på mitt föräkringspapper, ett papper som är obligatoriskt för att de ryska tjänstemännen ska vara nöjda och belåtna. Ett försäkringspapper som vi beställde och fick översatt och underskrivet med datum när vi kommer att anlända till landet och datum när vi lämnar  landet. Ett papper som vi är tvungna att ha, oavsett det händer oss något eller ej. OH MY GOD!!!!

Okej, klockan är snart 22.00 och nu har Folksam garanterat stängt. Hur ska jag hinna få ett nytt sådant papper innan vi åker om drygt ett dygn, det är den frågan jag undrar över just nu.

ANNONS
Av Johanna - 6 april 2008 23:39

Okej....Nu är det snart dags..... att äntligen besöka RYSSLAND och närmare bestämt Moskva. Efter flera månaders planering och införskaffande av de rätta dokumenten som behövs är vi nu äntligen på G. I vårt stilla sinne undrar vi om det är något viktigt papper som vi glömt att införskaffa, det lär vi bli varse när vi anländer om inte förr....ANNONS
Av Johanna - 21 februari 2008 17:00

Nu är det bokat, igen.

Denna gång med Rysslandsresor. Ticketpengarna fick vi tillbaka, dock på grund av ett misstag av försäljaren. Skulle det gått rätt till skulle vi ha fått presentkort tillbaka, men så blev det nu inte. DEt gjorde inget tycker vi, som genast spatserade till Rysslandsresor.

Att boka via en rysk resebyrå är långt mycket bättre än en svensk, iallafall om man vill ha visum.

Att boka med en ryskresebyrå gör att man får voucher, invitationletter och visum på ett ögonblick, ja i allafall inom två veckor.


Att boka via svensk resebyrå på egen hand innebär x antal samtal med ryska ambassaden, x antal samtal med ryska resebyråer som skiter i att vi köpt en resa och inte kan få visum fixat, x antal samtal med hotell i Ryssland som kommer med det ena galnare förslag på hur vi skal lösa detta efter det andra. Exempelvis att kopiera kreditkortets båda sidor inklusive alla siffror och namnteckning, passnummer med foto och sedan maila detta till en adress i stil med ryssland@ryssland .se. Vi vill inte ens tänka tanken vart detta mail skulle ta vägen.

 ´Vidare innebar en bokad resa via Ticket x antal mailkonversationer med diverse ryska resebyråer i Ryssland som kan fixa "allá dokument" om vi betalar x och när vi betalat x behöver vi bara betala x för att få ett annat dokument, som man måste ha!

Och när man frågar om det är allt vi behöver så kommer svaret att , Nej ni måste också ha "detta dokument" om och kanske eventuellt, det beror på, ingen vet någonting och inte vi heller!!!! Hjälp!

Efter allt detta insåg vi så småningom att detta med att skaffa visum på egen hand. Det är omöjligt. När vi hade ägnat ca tre -fyra veckor åt detta insåg vi att vi aldrig skulle få de dokument som behövdes för att ens få ansöka om visum.


Därför spatserade vi till Ticket och avbokade vår resa. Att Ticket säljer resor  med vetskapen om att det praktiskt är ómöjligt att fixa visum på egen hand äro än idag en gåta.Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ påresandefot med Blogkeen
Följ påresandefot med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se